Ajurwedyjska książka kucharska
Na stanie:
Czas dostępności: Niedostępny
Opis produktu Ajurwedyjska książka kucharska
Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samo-leczenia. Dogłębnie omawia ajurwedyjski system żywienia oraz system trzech dosz. Kładzie nacisk na pełną wartość odżywczą potraw, ich właściwości lecznicze oraz okoliczności takie jak pory roku, podróże.
.
Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.
.
„Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu”.
dr Vasant Lad
(lekarz ajurwedyjski, autor: Ayurveda, The Science of Self-Healing, współautor: The Yoga of Herbs)
.
„Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich”.
dr David Frawley
(autor: Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide, współautor: The Yoga of Herbs)
.
„Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia”
Dr. Robert Svoboda,
(lekarz ajurwedyjski, autor: Prakruti, Your Ayurvedic Constitution)
.
„Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia”.
Yogi Amrit Desai
(założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy)
.
Amadea Morningstar – uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku.
.
Urmila Desai – poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki.
Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.
.
Fragment książki Ajurwedyjska książka kucharska Amadea Morningstar, Urmila Desai. Książka ukazała się w serii a-ajurweda.pl, nakładem wydawnictwa A-ti information services.
Masz pytania?
Poleć produkt
Zgłoś błąd
Osoby, które kupiły produkt Ajurwedyjska książka kucharska kupiły także
-
32.00 zł
-
25.00 zł
-
32.00 zł
-
32.00 zł
-
17.00 zł
-
32.00 zł
-
32.00 zł
-
32.00 zł
-
32.00 zł
-
32.00 zł