Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto

Detoksykacja układu trawiennego

88.20
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Opis produktu Detoksykacja układu trawiennego

 

SHUNTHI sprzyja oczyszczaniu żołądka i jelita cienkiego

GUDUCHI uspokaja żołądek i przywraca apetyt

ANNAPRASH promuje dobre trawienie i optymalną przemianę materii

Ta ajurwedyjska kuracja oczyszczająca polecana do detoksykacji żołądka i przewodu pokarmowego. Nudności i niestrawność są spowodowane przez niezdrową dietę, niewłaściwe łączenie produktów żywnościowych, konsumpcją żywności z substancjami toksycznymi, nadmiernym stresem lub zaburzeniami emocjonalnymi. W przypadku ostrych dolegliwości chorobowych w zależności od potrzeby należy używać kombinację preparatów przez kilka dni. W przypadku problemów długotrwających, stosuje się przez okres jednego miesiąca wraz z odpowiednią dietą.

Kategorie: słaby ogień trawienny, zmienny metabolizm, niedostateczne wchłanianie składników odżywczych, brak łaknienia, nudności, zgaga, kwasowość żołądka, zapalenie błony śluzowej żołądka, kolka brzuszna, biegunka, zapalenie jelit


Skład kuracji:

Ajurwedyjska herbatka SHUNTHI 1szt,

Ajurwedyjska herbatka GUDUCHI 1 szt,

Ajurwedyjski eliksir odżywczy ANNAPRASH 2szt


Zalecane dawkowanie dzienne:

Ajurwedyjskie herbatki ziołowe: 2-3 filiżanki dziennie

Ajurwedyjski eliksir odżywczy: Jedna łyżeczka do herbaty (tj. 5g/łyżeczka) 2-3 razy dziennie


Przygotowywanie:

Ajurwedyjskie herbatki ziołowe:

Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2g) gotować 3-5 minut lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia.

Ajurwedyjski eliksir odżywczy:

Jedną łyżeczke do herbaty spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody. Do przygotowania delikatnego napoju rozmieszać jedną łyżeczkę eliksiru w 250 ml ciepłej wody. Stosować na czczo, w ciagu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem


Stosowanie:

Zioła himalajskie tradycyjnie gotujemy, co najmniej 3-5 minut, jeśli używane są jako środek do optymalizacji psychicznych i fizycznych funkcji organizmu. Tak przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i pozytywnie wpływa na nasze trawienie, które jest niezbędne do właściwego wchłaniania korzystnych wyciągów z ziół himalajskich. Herbaty pijemy jako część całodziennej ilości płynów przez cały czas trwania kuracji aż do odzyskania pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatę pijemy przez 1-3 miesiące, zgodnie z dawką podaną na opakowaniu. Po spożyciu każdego opakowania robimy tygodniową przerwę.

Zalecamy stosowanie maksymalnie dwóch różnych herbat w tym samym czasie. Więcej herbat możemy zmieniać w trybie dziennym lub tygodniowym, jeśli używamy ich do normalizacji typowych przejawów naruszenia równowagi zdrowia fizycznego lub psychicznego. Herbaty pijemy zawsze oddzielnie i to w odstępie jednej godziny. Jeśli herbatki używamy tylko jako środka wspierającego lub pobudzającego, możemy zioła jedynie zaparzać bez ograniczenia okresu stosowania. Dla optymalnego działania herbaty ziołowej pijemy ją jako ciepły napój przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest częścią efektu terapeutycznego działania i odpowiada właściwościom sześciu smaków. ajurwedyjskich. Dlatego nie zaleca się dodawania do herbatki żadnych substancji słodzących.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: