Regulacja cukru & dieta cukrzycowa Domowa troska o zdrowie
Na stanie:
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Producent: EVEREST AYURVEDA
Opis produktu Regulacja cukru & dieta cukrzycowa Domowa troska o zdrowie
Regulacja cukru & dieta cukrzycowa
Domowa troska o zdrowie
Herbata i eliksiry;
MAHAPHALA normalizuje poziom cukru we krwi
AMBUPRASH wspiera pracę trzustki w diecie cukrzycowej
AMALAKI napój MORINGA pomaga utrzymać optymalny poziom cukru we krwi
Suplement diety
Rewitalizująca kuracja ajurwedyjska odpowiednia do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi, zdrowego działania trzustki i optymalnego działania metabolizmu wody. Poprawia poziom cukru we krwi spowodowany przez niezdrowe nawyki żywieniowe, otyłość, nadmierne spożycie produktów mlecznych i żywności o wysokiej zawartości glukozy lub tłuszczu, niewłaściwy metabolizm węglowodanów, zaburzenia wchłaniania wody w trzustce i niestabilność emocjonalną. Stosowanie: w okresie podwyższonego poziomu cukru we krwi wraz z dietą cukrzycową
Skład;
Himalajska herbatka ajurwedyjska Mahaphala: 1 szt, ajurwedyjski eliksir Ambuprash: 2 szt, Amalaki napój Moringa 1szt
Zalecana dawka;
Zalecana dawka herbaty: 2 - 3 filiżanki dziennie
Zalecane dawkowanie eliksiru: 1 łyżeczkę (tj. 5 g) 2-3 razy dziennie
Stosować na czczo, w ciągu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem
Zalecane dawkowanie napoju: 2-3 filiżanki dziennie
Przygotowanie
Himalajskie ajurwedyjskie herbatka: Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) gotować 3–5 minuty lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia.
Ajurwedyjskie eliksir: Jedną łyżeczkę do herbaty (tj. 5 g/łyżeczka) spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody. Do przygotowania delikatnego napoju rozmieszać jedną łyżeczkę eliksiru w 250 ml gorącego mleka lub wody.
Używanie
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Kraj pochodzenia: Nepal, Indie