Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto

Regulacja cukru & dieta cukrzycowa Domowa troska o zdrowie

121.00
108.90
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Mało

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Producent: EVEREST AYURVEDA

Opis produktu Regulacja cukru & dieta cukrzycowa Domowa troska o zdrowie

Regulacja cukru & dieta cukrzycowa

Domowa troska o zdrowie

 

Herbata i eliksiry;

MAHAPHALA normalizuje poziom cukru we krwi

AMBUPRASH wspiera pracę trzustki w diecie cukrzycowej

AMALAKI napój MORINGA pomaga utrzymać optymalny poziom cukru we krwi

 

      Suplement diety

 

Rewitalizująca kuracja ajurwedyjska odpowiednia do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi, zdrowego działania trzustki i optymalnego działania metabolizmu wody. Poprawia poziom cukru we krwi spowodowany przez niezdrowe nawyki żywieniowe, otyłość, nadmierne spożycie produktów mlecznych i żywności o wysokiej zawartości glukozy lub tłuszczu, niewłaściwy metabolizm węglowodanów, zaburzenia wchłaniania wody w trzustce i niestabilność emocjonalną. Stosowanie: w okresie podwyższonego poziomu cukru we krwi wraz z dietą cukrzycową

 

Skład;

Himalajska herbatka ajurwedyjska Mahaphala: 1 szt, ajurwedyjski eliksir Ambuprash: 2 szt, Amalaki napój Moringa 1szt

 

Zalecana dawka;

Zalecana dawka herbaty: 2 - 3 filiżanki dziennie

Zalecane dawkowanie eliksiru: 1 łyżeczkę (tj. 5 g) 2-3 razy dziennie

 

Stosować na czczo, w ciągu dnia 1 godzinę przed jedzeniem i wieczorem przed snem

 

Zalecane dawkowanie napoju: 2-3 filiżanki dziennie

 

Przygotowanie

Himalajskie ajurwedyjskie herbatka: Jedną łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) gotować 3–5 minuty lub zalać 250 ml wrzątku i pozostawić na 10 minut do zaparzenia.

Ajurwedyjskie eliksir: Jedną łyżeczkę do herbaty (tj. 5 g/łyżeczka) spożyć samodzielnie lub popijać filiżanką letniego mleka lub wody. Do przygotowania delikatnego napoju rozmieszać jedną łyżeczkę eliksiru w 250 ml gorącego mleka lub wody.

 

Używanie

W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.

 

Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować naprzemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.

 

Ostrzeżenie: Suplement diety z ziołami. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.

 

Kraj pochodzenia: Nepal, Indie

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
: